Analiză Gi Group Holding. Mobilitatea internațională, factorul cheie al deficitului de forță de muncă din Uniunea Europeană

Andrei Luca, Business Manager Gi Group Temps & Perm Foto: Gi Group

Ne aflăm într-o perioadă de tranziție, cu instabilitate economică, care generează noi tendințe pe piața muncii și care continuă să schimbe paradigme cu privire la viitoarele previziuni care fac referire la importul de forță de muncă. Acum, după doi ani de pandemie și în fața unui război care nu știm când va lua sfârșit, majoritatea companiilor care caută să importe personal se confruntă cu un deficit de forță de muncă calificată, principalele cauze fiind costurile ridicate și riscurile legate de lipsa de acomodare.

Nevoia cea mai mare de personal este în HoReCa și turism, sectoare a căror activitate a înregistrat o creștere de 3,5% odată cu ridicarea restricțiilor. În același timp, conform Raportului Confederației Mondiale a Ocupării Forței de Muncă, nevoia de personal calificat se simte atât în domeniul construcțiilor cât și în unitățile de producție care au înregistrat o creștere de 2%.

Astfel, Gi Group, una dintre cele mai mari companii de resurse umane la nivel mondial, oferă o nouă abordare privind gesti28onarea deficitului de forță de muncă – importul și relocarea acesteia – deoarece, mobilitatea forței de muncă în țările europene aduce efecte pozitive considerabile, personalul angajat din Asia fiind cel care aduce plus valoare țării adoptive prin însușirea locurilor de muncă, pe care, de cele mai multe ori, rezidenții le refuză.

Articolul complet poate fi citit aici.

Noutăți